Jurist online - Juridisk rådgivning på nätet

På den här sidan kan du jämföra tjänster som erbjuder juridisk rådgivning online samt avtal online. Längre ner kan du lära dig mer om när det kan vara en god idé att kontakta en jurist online samt hur det fungerar. När det kommer till advokatbyråer som erbjuder rådgivning rekommenderar vi Lexly.se

 

Bäst jurist online 2022
jurist online

Boka ett möte med en jurist online hos Lexly.se! Utöver juridisk rådgivning erbjuder Lexly en mängd mallar för juridiska avtal till förmånliga priser. 

Bäst jurist online 2022
jurist online

Boka ett möte med en jurist online hos Lexly.se! Utöver juridisk rådgivning erbjuder Lexly en mängd mallar för juridiska avtal till förmånliga priser. 

Juridisk rådgivning på nätet

Juridisk rådgivning kan vara fördelaktigt och hjälpsamt i en rad olika situationer. Kanske ska du upprätta ett samboavtal och vill se till att det blir korrekt eller kanske har du en fråga gällande ett testamente. Oavsett vilka avtal det handlar om kan en jurist online få dig att känna dig extra trygg.

Juridisk rådgivning betyder att du vänder dig till en jurist eller advokat för att ställa frågor eller be om råd. Detta kan ske antingen i form av ett fysiskt möte, telefonsamtal, via mejl eller chatt. Själva rådgivningen kan handla om alla möjliga former av avtal och uppgörelser, både mellan privatpersoner och företag. 

Idag erbjuder många juristbyråer rådgivning online, vilket kan vara ett smidigt alternativ för personer som inte vill boka in fysiska möten. Genom att få hjälp på nätet kan du reda ut frågetecken eller få hjälp med att skriva juridiskt giltiga avtal i tryggheten av ditt eget hem.

Utbudet av tjänster kan förstås skilja sig beroende på advokatfirma, då olika firmor ibland inriktar sig på olika saker. Därför kan det vara en god idé att jämföra innan du bestämmer dig för att ta hjälp av en advokatbyrå.

Områden du kan få hjälp inom genom att ta hjälp av en jurist online: 

 • Bodelning
 • Arbetsrätt
 • Testamente
 • Försäljning av fastigheter, exempelvis bostadsrätt
 • Gåvobrev
 • Familjerätt
 • Fullmakter
 • Äktenskapsförord
 • Borgensavtal
 • Skuldebrev
 • Skilsmässoansökan
 • Vårdnadstvist

Fördelarna med att kontakta jurist online

Det finns många fördelar med juridisk rådgivning, särskilt om det gäller något mycket viktigt, exempelvis ett testamente eller äktenskapsförord. Här är några av de främsta fördelarna med att ta hjälp av en jurist när det är dags att skriva diverse avtal. 

 

De ser till att allt går rätt till:

Den största fördelen med att vända sig till en utbildad jurist eller advokat är förstås deras kunskaper. Genom att ta hjälp av deras expertis kan du vara säker på att allt går rätt till, vilket kan vara extra viktigt när det till exempel handlar om att skriva avtal.

Du kan skriva många avtal på egen hand, men risken finns att de blir ogiltiga om de inte följer formkraven. Och det kan förstås ställa till en hel del problem, framför allt när det gäller exempelvis äktenskapsförord, testamente och bodelning.

Med en jurist vid din sida finns det kort sagt ingen risk för att avtalet ska bli ogiltigt i juridisk mening, utan du får ett skräddarsytt avtal efter just dina behov.  

 

Det är enkelt och smidigt:

Ytterligare en stor fördel med att ta hjälp av en advokat online är att det är väldigt enkelt och smidigt. Du behöver inte boka in fysiska möten och ta dig från A till B, utan kan prata med advokaten i ditt eget hem, antingen via telefon, videosamtal eller chatt. Men föredrar du ett fysiskt möte är det oftast möjligt att boka in det också.

 

Kostnadsfritt initialt samtal:

Det är inte ovanligt att juristbyråer erbjuder juridisk rådgivning gratis, åtminstone ett initialt samtal. Här går du helt enkelt igenom vad du behöver hjälp med och därefter kommer juristen att rekommendera ett passande tillvägagångssätt. Därefter måste du betala för tjänsten, men det är ändå fördelaktigt att första samtalet är gratis.

 

Många valmöjligheter:

Slutligen erbjuder juristbyråer online ofta en stor repertoar av tjänster och avtal, vilket gör att du kan få hjälp med det mesta du behöver.

De flesta erbjuder traditionell rådgivning, men de kan också erbjuda färdiga avtal och mallar som du kan betala för. Dessa laddar du sedan ned och fyller i. Även om avtalet inte blir helt skräddarsytt efter ditt behov kan du vara säker på att det innehåller de punkter som krävs för att vara giltigt.

Så fungerar en jurist online

Exakt hur du kommer i kontakt med en jurist varierar förstås beroende på vilken byrå du vänder dig till. Om du däremot väljer den populära onlinetjänsten Lexly går processen till så här:

 1. Gå in på Lexlys hemsida. Där anger du att du vill boka en tid för att prata med en jurist.
 2. Ange vad du behöver hjälp med. Fyll i om det till exempel handlar om dig, ditt företag eller övriga ärenden.
 3. Fyll i när du vill bli kontaktad. Välj när på dygnet du vill bli kontaktad.
 4. Ange dina kontaktuppgifter och beskriv ditt ärende kortfattat. Du kommer sedan att bli kontaktad av en jurist för att diskutera ditt ärende och hitta en lämplig lösning.

Kostnaden varierar beroende på vad du behöver hjälp med. Vill du till exempel upprätta ett avtal tillsammans med en jurist får du betala mer än om du bara behöver en färdig mall. Även området kan påverka priset då det är betydligt mer tidskrävande att få hjälp med exempelvis bodelning än deklaration. 

jurist på nätet

Frågor och svar om juridisk hjälp online

Om du känner dig osäker när du ska skriva ett avtal eller gällande villkoren i en befintlig överenskommelse kan det vara en god idé att ta hjälp av en jurist online. Det gäller framför allt om du själv inte har någon kunskap inom området eller inte vet vad som krävs för att avtalet ska vara giltigt. Idag finns det flera bra juristbyråer online som kan hjälpa dig med dina frågor eller ärenden. En av de mest populära är Lexly, som erbjuder professionell hjälp med allt ifrån köpekontrakt och försäljning till bodelning, fullmakt och äktenskapsförord. Nedan finner du vanliga frågor och svar om juridisk hjälp online. 

Ja, det är möjligt att prata med prata med en advokat eller jurist gratis, åtminstone i ett inledande möte. Därefter bestämmer ni tillsammans hur ni ska gå vidare i ärendet. Ett annat sätt att få juristrådgivning gratis är genom att leta efter advokater som gör pro bono-jobb. Detta är dock ganska ovanligt och framför allt ett alternativ för personer med sämre ekonomi.

Det beror på vad du behöver hjälp med. Om du ska upprätta ett skräddarsytt avtal tillsammans med en advokat kommer det förstås att kosta mer än om du får ett färdigt avtal som du bara fyller i. Även området kan påverka priset, då vissa moment kräver mer tid och energi än andra. Det är till exempel betydligt billigare att få hjälp med ett gåvobrev än en bodelning.

Du kan kontakta en advokat genom att vända dig till en juristbyrå online, exempelvis Lexly. Här kan du boka in ett möte via telefon, videosamtal eller chatt direkt på hemsidan. Det är också möjligt att boka in ett fysiskt möte om du föredrar det.

Det gör du enklast till en jurist eller advokat online. På så sätt får du enkelt svar på dina frågor samtidigt som du inte behöver boka in fysiska möten.