Tillfälligt boende under husbyggnation

Vare sig du bygger ett helt nytt hus eller bygger till fastigheten kan det kräva att du har en tillfällig bostad under husbyggnationen. Det finns en rad olika, tillfälliga boenden som kan vara lämpliga beroende på var du bygger huset och vilken årstid det är. En annan faktor som styr är givetvis hur du vill bo under den tid byggnationen pågår. Vilket som är det bästa alternativet kan givetvis även vara en kostnadsfråga.

Hyra en stuga

Om du vill kunna sköta dig själv kan det vara lämpligt att hyra stuga under husbyggnationen. Det ger dig ett eget tillfälligt hem där du kan rå om dig själv. Är ni dessutom en familj med barn får ni den plats som behövs för att kunna ha ett fungerande vardagsliv med jobb och skola.

Fördelen med en stuga är även att det inte spelar någon roll vilken årstid det är. Boendet är lika bekvämt sommar som vinter. Om du väljer att bo i en stuga har du också större möjlighet att hålla matkostnaderna nere. I en stuga har du oftast tillgång till ett fullt utrustat kök och du kan sköta tvätt och annat.

Hyra husvagn

Ett annat alternativ kan vara att hyra husvagn om du vill kunna ha ditt eget krypin med självhushåll. Det är dock ett boende som kanske passar bättre under de varmare perioderna under året. Även om det finns vinterbonade husvagnar tenderar de ändå att bli ganska kalla på vintern. Att hyra husvagn kan i en del fall vara ett billigare alternativ, men är ni en hel familj lär ytan kanske kännas för liten i längden.

Bo på hotell eller vandrarhem

Har du inte möjlighet eller tillgång till att hyra något i närheten av husbyggnationen och ditt arbete kan du boka rum på hotell eller vandrarhem. Det kan dock bli en ganska kostsam historia om du måste ha ett tillfälligt boende under en längre tid. Särskilt om det rör sig om ett hotell. Matkostnaderna kan även bli dyrare om du inte har helpension utan måste äta ute alla dagar.

Kampera hos vänner eller släkt

Har du vänner eller släkt som har plats att ge dig ett boende under en längre tid kan det vara ett alternativ. Det kanske kan vara ett bra val om du är ensamstående, men om ni är en familj kan en sådan här boendesituation bli påfrestande i längden. Risken finns att det blir slitningar i relationerna eftersom det är många som delar på gemensamma utrymmen.

Välj tillfälligt boende utifrån dina förutsättningar

Om du behöver tillfälligt boende under en husbyggnation är det alltså viktigt att tänka till innan du bokar eller ber om hjälp. Är ni en familj behöver ni plats för att vardagslivet ska fungera.

Det kan kännas frestande att be att få bo hos släkt eller vänner för att hålla kostnaderna nere. Men risken finns att det sliter på relationerna. Kontrollera därför noggrant vilka alternativ som finns. Välj sedan ett boende som du vet kan fungera under en längre tid, för just din familjesituation.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *